Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

03. 07. 2019. 14:52 >> 14:50
1

VELJOVIĆ I VELIU

Policije regiona na CG primorju tokom sezone

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i direktor Državne policije Republike Albanije Ardi Veliu potpisali su Protokol o saradnji tokom ljetnje turističke sezone na osnovu kojeg će, kao i prethodnih godina, policija Albanije zajedno sa kolegama iz još pet država boraviti radno na našem primorju tokom ljeta.

Veljović i Veliu ocijenili su da crnogorska i albanska policija u kontinuitetu imaju kvalitetnu i profesionalnu partnersku saradnju sa konkretnim rezultatima. 

Veljović i Veliu su saglasni da je zajednička borba protiv svih oblika prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i drugih bezbjednosnih izazova važan aspekt djelovanja koji će se u narednom periodu intenzivirati. Direktor Veljović istakao je da je intenzivna saradnja crnogorske i albanske policije u razmjeni operativnih informacija o aktivnostima u istragama i obavještajnih podatka o članovima organizovanih kriminalnih grupa u prethodnom periodu rezultirala lišenjem slobode lica osumnjičenih za najteža krivična djela i dala značajan doprinos u istragama za teška djela počinjena na teritoriji obje države. Veliu je ocijenio da je potrebno da se neposredna i direktna razmjena operativnih informacija između crnogorske i albanske policije nastavi u interesu bezbjednosti građana naših država i proaktivnog djelovanja u cilju sprječavanja organizovanog prekograničnog kriminala koji ne poznaje granice. 

Veljović i Veliu saglasni su da zajedničke granične patrole crnogorske i albanske policije imaju značajan doprinos u rješavanju bezbjednosnih izazova na prostorima naših država, kao i u upravljanju problematikom ilegalnih migracija, te da je blagovremenoj razmjeni informacija i zajedničkom djelovanju umnogome doprinio i Zajednički centar za policijsku saradnju u Plavu u kojem zajedno rade službenici crnogorske, albanske i kosovske policije. 

Veljović i direktor Veliu su danas potpisali Protokol o saradnji tokom turističke sezone 2019. godine između Uprave policije Crne Gore i Generalne Uprave državne policije MUP-a Republike Albanije. Kako je to predviđeno Protokolom, i ove godine, osme zaredom, policijski službenici iz Republike Albanije će biti upućeni na rad u Crnu Goru tokom narednih ljetnjih mjeseci, gdje će na primorju zajedno sa crnogorskom policijom preduzimati aktivnosti na prevenciji i suzbijanju kriminala.

Osim iz Albanije, crnogorska policija u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje i ove turističke sezone će ugostiti policijske službenike iz Italije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i prvi put kolege iz Rumunije. Oni će tokom ljeta biti radno angažovani na crnogorskom primorju i sa službenicima crnogorske policije zajedno raditi kako na prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela tako i na jačanju kvalitetnih odnosa partnerskih policijskih službi.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније