Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Tanjug; Objavila: M.M ]

27. 06. 2019. 20:33   >>  20:33 31

DŽOMIĆ

Važna poruka Vartolomeja Đukanoviću

Koordinator pravnog tima Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić, ocijenio je poruku Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću važnom, jer kako kaže, treba da se zna da Carigradska patrijaršija ne planira bilo kakve aktivnosti koje su prizivali neki neodgovorni ljudi u toj državi.

"Mi smo već mjesecima unazad govorili i neprestano isticali da situacija u Ukrajini i u Crnoj Gori u crkvenom smislu nema nikakvih dodirnih tačaka, a danas mogu da kažem da i u geopolitičkom smislu ona nije identična. I zato je jako važno da se zna da je carigradski patrijarh ovim jasno stavio do znanja da Carigradska patrijaršija niti je planirala, niti planira bilo kakve aktivnosti koje su prizivali neki neodgovorni tipovi u Crnoj Gori tokom prethodnih nekoliko mjeseci", rekao je Džomić za Tanjug.

Vaseljenski patrijarh uputio je ranije danas poruku Đukanoviću da Vaseljenska patrijaršija neće priznati nekanonsku Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

"Ova riječ i ovo pismo koje je stiglo u kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, a sa kojim je javnost danas upoznata, takođe je jedna od onih važnih riječi koja zaslužuje posebno poštovanje i mislim da je jako važno da se shvati da od takozvanog 'ukrajinskog scenarija' u Crnoj Gori neće biti ništa", kazao je Džomić za Tanjug.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније