Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

23. 06. 2019. 12:06   >>  12:06 1

KAMPANJA MINISTARSTVA

Roditelji sve više prepoznaju značaj predškolskog obrazovanja

U nastavku kampanje "Zablistaću u vrtiću" u Kolašinu, Kotoru i Pljevljima održane su velike prezentacije vrtića, namijenjene roditeljima i djeci, a iz sve tri opštine poslata je poruka da je broj upisane djece u zadnjih nekoliko godina značajno povećan. U Kolašinu je 84 odsto djece u vrtiću, u Kotoru oko 85, a u Pljevljima oko 80 odsto, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Roditelji i djeca bili su u prilici da se upoznaju sa radom vrtića, razgovaraju sa vaspitačima, nutricionistima, stručnim saradnicima, predstavnicima savjeta roditelja, i informišu se na koji način se vrši upis.

Direktorica JPU "Sestre Radović" u Kolašinu Olivera Vukićević, rekla je da je vrtić otvorio svoja vrata kako bi roditelji mogli da se uvjere da njihova djeca treba da budu dio predškolskog vaspitanja i obrazovanja, na šta su im kroz različite aktivnosti ukazali osoblje i mališani koji već pohađaju vrtić.

"Kampanje iz ranijih godina i interaktivne službe doprinijele su da kolašinski vrtić pohađa oko 84% djece uzrasta od jedne godine do polaska u školu, a ako bi se izdvojio uzrast od 3 do 6 godina, obuhvaćeno je čak oko 93% djece u ovoj opštini", kazala je Vukićević.

Pozivajući roditelje da upašu djecu u JPU "Radost" u Kotoru, direktorica Vera Rašković rekla je da je u tom gradu iz godine u godinu sve veći broj upisane djece u vrtić, te da u tekućoj godini vrtić pohađa oko 900 mališana, što govori o podizanju svijesti roditelja o značaju predškolskog obrazovanja za sveukupan rast i razvoj djeteta.

Direktorica JPU "Eko bajka" u Pljevljima Abela Popović naglasila je da se kampanjom želi ukazati na značaj koji vrtić ima u svakom segmentu razvoja djeteta, kako fizičkog, tako i psiho-socijalnog, i što je najvažnije, u vrtiću djeca uče da budu drugari.

Ona je istakla da pljevaljski vrtić bilježi stalan rast upisane djece, te da je obuhvat predškolskim obrazovanjem u Pljevljima podignut na oko 80% djece.

Kampanja sjutra u Danilovgradu i na Cetinju

Kampanja "Zablistaću u vrtiću" organizovana je drugu godinu za redom, a cilj je povećanje upisa djece u vrtiće. Kampanja je naročito fokusirana na sjeverne gradove u kojima je upis nešto slabiji.

Ovogodišnji podaci govore da je obuhvat djece predškolskim obrazovanjem u Crnoj Gori za posljednje četiri godine povećan sa nešto preko 50 odsto, odnosno na oko 73 odsto.

"Ministarstvo prosvjete će kampanjama i poboljšanjem uslova kroz obnovu infrastrukture nastaviti da radi na dostizanju cilja kojem teže sve zemlje Evropske unije, a to je 95% upisa u predškolske ustanove", navodi se u saopštenju.

Kampanja se nastavlja u ponedeljak, 24. juna u Danilovgradu i na Cetinju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније