Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 06. 2019. 10:16   >>  10:19

U PLAVU I GUSINJU

Uskoro novi sportski tereni i škola

Ukupna vrijednost investicija u obrazovnu infrastrukturu u Plavu i Gusinju u posljednje dvije godine iznose preko milion eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministar prosvjete Damir Šehović obišao je danas sa predsjednikom i potpredsjednikom opštine Plav Mirsadom Bajraktarevićem i Nihadom Canovićem, radove na izgradnji sportskih terena i uređenju dvorišta OŠ “Hajro Šahmanović”, ukupne vrijednosti preko 250 hiljada eura, kao i radove na izgradnji nove škole u Vojnom Selu, vrijedne oko 200 hiljada eura.

“Izgradnja dva multifunkcionalna sportska terena i uređenju dvorišta privodi se kraju, i biće u potpunosti završeni za desetak dana. Projekat podrazumijeva izgradnju dva nova sportska terena sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, postavljanje tribina kapaciteta 200 mjesta, uređenje prostora sa spravama za vježbanje na otvorenom, kao i izgradnju i opremanje dječijeg igrališta. Radovi se izvode po najsavremenijim standardima i sa veoma kvalitetnim materijalima, što je najbolja garancija da će učenici ove škole, ali i svi Plavljani imati priliku da se bave sportom u modernom i sigurnom ambijentu, što je od posebnog značaja za ovu lokalnu zajednicu”, istakao je Šehović.

Grubi radovi na školi u Vojnom Selu su završeni.

"Predstoji ugradnja stolarije, opremanje školskim namještajem, kao i uređenje školskog dvorišta i prilaza školi, što će u narednih mjesec dana biti završeno. Škola će u septembru upisati prve učenike sa ovog područja, koji će imati priliku da stiču znanja u novom objektu. To smo obećali građanima na polaganju kamena temeljca, i to obećanje ispunjavamo", naglasio je ministar.

Najavio je i početak rekonstrukcije školske sportske sale Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” u Plavu, ukupne vrijednosti oko 100 hiljada eura.

"Projekat podrazumijeva zamjenu parketa i ostale potrebne intervencije na sali, nakon čega će ona biti adekvatna i za najozbiljnija i najzahtjevnija sportska takmičenja. To će, vjerujem, predstavljati značajan podsticaj mladima za bavljenje različitim sportskim aktivnostima, koji su mnogo puta do sada pokazali da za to imaju raskošan talenat,”, podsjetio je Šehović.

Ministar je obišao izgradnju sportskih terena u Gusinju, ukupne vrijednosti preko 300 hiljada eura, koji će u narednih mjesec biti završeni. Riječ je o projektu koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka.

"Ukupne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području u Plavu i Gusinju, u poslednje dvije godine iznose preko milion eura, što je najbolja potvrda naše posvećenosti razvoju ovog kraja", zaključio je Šehović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније