Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 06. 2019. 20:20 >> 20:20

SA KONFERENCIJE

Žene osnažuju dijalog među narodima

Žene imaju značajnu ulogu u osnaživanju dijaloga među narodima razlicitih kultura, jezika i vjerovanja, poručeno je sa konferencije “Dijalogom do sloge” u organizaciji Ženske građanske inicijative. Na konferenciji, održanoj u medresi “Mehmed Fatih” istaknuto je da je dijalog o razlicitim životnim pitanjima neophodan.

 

Otvarajući konferenciju„ Dijalogom do sloge“, ministarka u Vladi Crne Gore Marija  Vučinović je naglasila da je Crna Gora pouzdan partner u jačanju dijaloga, vladavine prava, kao i rodne ravnopravnosti.

Osim toga moramo biti svjesni, kaže Gešalt psihoterapeut Biljana Šćepanović-Mihailović, da je najveca moć države u sposobnosti da kreira vlastitu budućnost  koja je iznad političke I finansijske moći, a u kojoj je doprinos žene ogroman..

Prva žena, direktorica Umjetničke škole za muziku I balet “Vasa Pavic” Zoja Đurović kazala je da je opštepoznato da muzika ujedinjuje različite zajednice, kulture i društva, ali i da je uloga žene u toj oblasti vrlo značajna.

Uz puno međusobno uvažavanje, na konferenciji je istaknuta neophodnost dijaloga u razlicitim životnim pitanjima, uz podsjećanje da dijalog ne smije biti zapostavljena obaveza.

Emina Hodžić Knežević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније