Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

22. 06. 2019. 09:40   >>  10:09

KAMPANJA MINISTARSTVA

U tivatske vrtiće upisano više od 800 djece

U Tivtu postoje tri vaspitne jedinice sa 23 vaspitne grupe u koje je sada upisano preko 800 djece. Odziv roditelja je ogroman, što je pokazatelj da sve više shvataju značaj boravka djece u predškolskim ustanovama, rekla je VD direktora javne predškolske ustanove "Bambi", Katarina Hercegovac.

Kako je istakla, "Zablistaću u vrtiću" je odlična zajednička kampanja Ministarstva prosvjete i predškolskih ustanova, koja ispunjava cilj, a to je informisanje roditelja o važnosti predškolskog vaspitanja.

"U vaspitno-obrazovnom radu koristimo razne sadržaje, upućujemo djecu na druženje sa vršnjacima i na taj način ih, kroz igru, podstičemo na socijalizaciju, ali i na razvoj osobina kakve su razdoznalost, samopouzdanje i kreativnost. Ciljna grupa prezentacije su roditelji djece koja još ne idu u vrtić, kako bi osjetili duh predškolskih ustanova i upoznali se detaljnije sa našim radom", kazala je Hercegovac.

Kampanja i u Andrijevici

Prezentacija u okviru kampanje “Zablistaću u vrtiću” organizovana je i u Andrijevici.

"Predškolsko vaspitanje ima najznačajniji uticaj na dalji razvoj. Neurološki razvoj je najintenziviniji do pete godine, što ukazuje na važnosti stimulacije razvoja u najranijem uzrastu", poručio je direktor škole "Bajo Jojić" Dobrašin Lalević.

Kako je istakao, ova ustanova organizuje tri interaktivne službe, a za narednu godinu planirane su još dvije. Interaktivne službe vrše fukciju vrtića u udaljenim područjima.

Sve više mališana u vrtićima

"Kampanjom i drugim aktivnostima u predškolskom obrazovanju povećan je obuhvat djece. Preciznije, prije 2016. godine u vrtićima je porastao obuhvat djece preko 3 godine na preko 50%. Između 2015/16 do tekuće školske godine porastao obuhvat djece preko 3 godine na oko 70%", saopšteno je iz ministarstva.

Naglašavaju da je prema najnovijim podacima, stopa obuhvata djece preko 3 godine, skoro 73%.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније