Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

22. 06. 2019. 09:13 >> 09:12

POTPISAN UGOVOR

Za novi trg u Plavu pola miliona eura

Vlada Crne Gore opredijelila je, kroz Kapitalni budžet, oko 500.000 eura za izgradnju trga u Ulici Racina-čaršija u Plavu.

Uprava javnih radova potpisala je sa nikšićkim preduzećem “LD Gradnja” doo ugovor o izgradnji tog trga. Rok za završetak radova je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Trg će biti izgrađen na dijelu sadašnjeg dvorišta osnovne i srednje škole, na površini od blizu 4.000 metara kvadratnih.

Projektno rješenje je zasnovano na modernom uređenju gradskih javnih površina, istovremeno zadržavajući elemente tradicionalnog. Planirano je zadržavanje zdravog i visokodekorativnog zelenila, dok će zelenilo koje bude uklonjenjo tokom gradnje biti zamijenjeno novim sadnicama.

Plato sadrži zonu za manifestacije u obliku amfiteatra, štandove, pješačku zonu kao i dječije igralište. Za popločavanje je predviđen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније