Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 06. 2019. 13:33 >> 13:32

MUSTAFIĆ U ANKARI

"Unaprijedićemo aktivne mjere"

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) i Javna služba Turske za zapošljavanje (ISKUR), prateći politike dvije vlade i veoma dobre uzajamne odnose u gotovo svim oblastima, i u narednom periodu će unapređivati saradnju po pitanju zapošljavanja. To podrazumijeva poboljšanje aktivnih mjera, praćenje zahtjeva privrede, potreba investitora i potreba za radnom snagom kao i uspješno razmjenjivanje iskustva dobre prakse i podataka u cilju poboljšanja usluga zapošljavanja, ocijenio je direktor ZZZCG Suljo Mustafić tokom radne posjete partnerskoj instituciji ISKUR-u i Turskoj Agenciji za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) u Ankari.

"ZZZCG, kao institucija koja sprovodi zacrtane politike Vlade i Ministarstva rada i socijalnog staranja u oblasti aktivnih politika zapošljavanja, njeguje međunarodnu saradnju sa državama u regionu. Posjeta kolegama u Ankari predstavlja dobar model kako unapređivati aktivne mjere i kako raditi na njihovom kvalitetu, poboljšanju i efikasnosti. Istovremeno, usvajajući dragocjena iskustva boljih, izlazimo u susret zahtjevima naše privrede u koju sve više dolaze investitcije iz Turske. U tom smislu je, za učesnike na tržištu rada, veoma značajno jačanje saradnje javnih službi za zapošljavanje Crne Gore i Turske", poručio je Mustafić.

Rrazmijenjene su i informacije o stanju na tržištu rada u obje države.

"Kao ISKUR poslujemo od 1946. brojne su usluge zaposlenja koje pružamo nezaposlenim licima. Trudimo se da ih konstatno unapređujemo. Programi stručnog osposobljavanja, obuke na radnom mjesti kao i programi obuka za preduzetnišvo su oblasti u kojima možemo pojačati saradnju i razmjenjivati sikustva", istakao je pomoćnik direktora Javne službe Turske za zapošljavanje (ISKUR) Bekir Akturk, koji je bio domaćin posjete.

Crnogorska delegacija je, tokom boravka u Ankari, posjetila i Tursku Agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je direktno vezana za Vladu Republike Turske.

"U saradnji sa resornim ministarstvima, državnim institucijama i lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, na dnevnom nivou, se trudimo da ojačamo međusobnu saradnju i realizujemo što više projekata. Realizujemo projekte u više od 100 zemalja svijeta. Od dana osnivanja realizvali smo preko 200 projekata u Crnoj Gori, i nastavićemo i dalje. Crna Gora je za nas posebno značajna i zauzima posebno mjesto u našoj instituciji. Dijelimo sa vama zajedničke korijene. Mi smo institucija koja gradi mostove prijateljstva između zemalja", kazao je zamjenik predsjednika TIKA-e Birol Četin.

Podsjetimo, dosadašnja saradnja Zavoda za zapošljavanje i ISKUR-a se odvijala kroz učešće u međunarodnim projektima koje su realizovali Evropska fondacija za obuku, Međunarodna organizacija rada i drugi, kao i kroz učešće u međunarodnim i regionalnim institucijama: Svjetskoj organizaciji javnih službi za zapošljavanje te Centru javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније