Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

20. 06. 2019. 12:36 >> 12:38

SKUPŠTINA CG

Imenovani članovi Savjeta RTCG

Skupština Crne Gore imenovala je danas osam članova Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG). Za imenovanje članova Savjeta glasao je 41 poslanik, nije bilo uzdržanih, ni glasova protiv.

Za članove Savjeta izabrani su dosadašnji predsjednik Savjeta RTCG Ivan Jovetić, kojeg je predložio Univerzitet Donja Gorica, ispred Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Matice crnogorske za člana Savjeta izabran je Ilija Despotović, dok je predstavnik nacionalnih ustanova kulture i nevladinih organizacija iz te oblasti David Delibašić.

U Savjet je izabran i kandidat Privredne komore Pavle Radovanović, kao i predstavnik NVO sektora iz oblasti medija Milan Radović.

Za člana Savjeta izabran je i kandidat NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda je Goran Sekulović, kako i kandidat Saveza sindikata Nikola Tatar, i predstavnik Crnogorskog olimpijskog komiteta Predrag Marsenić.

Skupština nije imenovala članove Sudskog savjeta iz redova uglednih pravnika, jer nije bilo potrebne dvotrećinske većine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније