Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 06. 2019. 11:20   >>  11:34

DRI

Uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja AZLP

Finansijske transakcije i druge aktivnosti Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) nijesu u potpunosti usklađene sa zakonima i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za reviziju, saopšteno je iz Državne revizorske institucije (DRI).

DRI je danas objavila Izvještaj o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Agencije za prošlu godinu.

Kako je saopšteno, nadležni Kolegijum izrazio je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na Godišnji finansijski izvještaj i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja Agencije za prošlu godinu.

Finansijskom revizijom utvrđeno je da je Godišnji finansijski izvještaj AZLP za prošlu godinu u svim materijalno značajnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način, u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

„Uz skretanje pažnje da budžetska sredstva u potpunosti koristi u skladu sa Planom odobrenih budžetskih sredstava i da plaćanje svih izdataka vrši sa odgovarajućih pozicija shodno Pravilniku o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet Crne Gore i budžete opština“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je revizijom pravilnosti utvrđeno da finansijske transakcije i druge aktivnosti Agencije „nijesu u svim materijalno značajnim aspektima usklađene sa zakonima i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju“.

„Neusklađenosti se odnose na nedosljednu primjenu zakona o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru, o javnim nabavkama, o radu, o porezu na dohodak fizičkih lica, kao i Pravilnika o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet Crne Gore i budžete opština“, kazali su iz DRI.

Konačni izvještaj o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Agencije dostupan je na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније