Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

19. 06. 2019. 12:47 >> 12:52
3

ŠEHOVIĆ

Đorđe pokazao da hrabrost nema veze sa godinama

Ministar prosvjete Damir Šehović primio je danas učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića, kako i njegovog oca Radovana i pomoćnicu direktora škole „Vuko Jovović“ u kojoj dječak uči Olgu Grgurović. Stojović je nedavno spasio godinu mlađeg druga, koji se davio u rijeci.

Ministar je, u razgovoru sa dječakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama, te da je Đorđe to i pokazao.

"Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš“, rekao je ministar.

Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrijednosti.

Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocjene važne za budući uspjeh u školovanju i napredovanje, ali, „daleko su od toga da budu jedino mjerilo vrijednosti. Vaspitanje, principi na kojima zasnivamo sva svoja postupanja, način na koji se ophodimo prema okolini, karakter i hrabrost, ipak su najvažniji u izgradnji cjelovite ličnosti“.

"Na kraju sastanaka, ministar je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je djeca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvijek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније