Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

19. 06. 2019. 10:26 >> 10:26

UCG

Veliko interesovanje za Fakultet za sport

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u narednoj studijskoj 2019/20. godini predloženo je 120 mjesta i to po 60 kandidata na oba studijska programa: Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski novinari i treneri.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta Danilo Bojanić kaže da prohodnost imaju sve srednje škole u Crnoj Gori, a da je prethodno iskustvo pokazalo veliku zainteresovanost srednjoškolaca za oba studijska programa.

„UlaznaImage karta“ za SP Fizička kultura i zdravi stilovi života je prijemni ispit, dok se na SP Sportski novinari i treneri formira rang lista primljenih kandidata na osnovu uspjeha iz srednje škole.

„Na prijemnom ispitu polaže se poligon spretnosti i okretnosti, provjere osnovnog znanja plivanja, baratanja loptom u četiri osnovna kolektivna sporta (fudbal, rukomet, košarka i odbojka), trčanja na 100 metara“, kaže Bojanić.

Veliki dio nastave na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje se realizuje kao praktična nastava (skijanje, plivanje), aktivnosti u prirodi (rafting, planinarenje, orjentiring, bajking, alpinizam) kao i kolektivni sportovi sa loptom, borilački sportovi, gimnastika, atletika, plesovi.

„Svi ovi sadržaji veoma su atraktivni i imaju specifičnu dinamiku i privlače veliki broj mladih ljudi. Takođe mogućnost rada u Dijagnostičkom centru Fakulteta sa sportistima, rekreativcima, osobama treće dobi doprinose velikom interesovanju budućih studenata“, navodi Bojanić.

Nastavni proces obogaćuje se i pozitivnim iskustvima u okviru programa razmjene u kojima učestvuju i studenti i nastavnici, a sve u cilju zadovoljenja potreba savremenog studenta kako bi svršeni student bio konkurentan na tržištu rada ne samo u Crnoj Gori nego i šire.

„Dosadašnje iskustvo i atraktivni i dinamični studijski programi govore nam da će interesovanje ove godine biti još veće nego ranijih godina i da ćemo upisati najbolje buduće studente u velikoj konkurenciji prijavljenih kandidata, zaključio je Bojanić.

Mogućnosti za studente Fakulteta su, nakon završenih studija, brojne.

"Nakon završenog Studijskog programa Fizička kultura i zdravi stilovi života, student stiče zvanje diplomirani profesor fizičke kulture, radi u obrazovnom sistemu - školskom fizičkom vaspitanju u okviru koga realizuje nastavne i vannastavne aktivnosti na svim nivoima obrazovanja, koordinira rad i upravlja sportskim institucijama, organizuje rekreativne programe na naučnim osnovama i prati zdravstvene efekte istih, radi sa djecom i omladinom u sportskim organizacijama, školicama sporta i drugim organizovanim sportskim grupama, rukovodi sportskim sadržajima u turističkim kompleksima...", objašnjava Bojanić.

Kad je riječ o SP Sportski novinari i treneri, student dobija zvanje diplomirani trener ili diplomirani sportski novinar.

"Kao sportski trener može da organizuje stručni rad u sportskim klubovima i sportskim organizacijama, sprovodi individualne i kolektivne trenažne procese različitih uzrasta, pokazuje afinitete za rukovođenjem u sportskom sektoru, a kao sportski novinar da radi u štampanim i elektronskim medijima, sportskim redakcijama, kroz razne emisije popularizuje misiju zdravih stilova života, izvještava sa sportskih događaja", dodaje Bojanić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније