Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

18. 06. 2019. 15:45 >> 15:50
1

RAZVOJ SARADNJE

Darmanović otvorio Konzulat u Bolonji

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović otvorio je danas Konzulat u Bolonji, na čelu sa počasnim konzulom Toninom Lamborginijem. Prema njegovim riječima, otvaranje Konzulata u Bolonji je korak dalje u razvoju saradnje,kao i potvrda dugogodišnjeg i snažnog partnerstva između dvije države.

 

Tom prilikom, ministar Darmanović je izrazio uvjerenje da će počasni konzul Lamborgini, čije ime je prepoznatljivo u svijetu, doprinijeti stvaranju nove dimenzije bilateralnih odnosa, sa fokusom na proširivanje ekonomske i kulturne saradnje.

“Ove godine Crna Gora i Italija obilježavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, stoga je današnje otvaranje Konzulata u Bolonji korak dalje u razvoju saradnje, kao i potvrda dugogodišnjeg i snažnog partnerstva između dvije države”, kazao je crnogorski šef diplomatije.

Darmanović je podsjetio da je jedan od osnovnih zadataka diplomatije promocija Crne Gore kao države sa dinamičnom ekonomijom, velikim prirodnim i ljudskim potencijalom.

“To je potvrdilo i naše članstvo u NATO. Sada smo saveznici i nadamo se da ćemo uz italijansku podršku uskoro postati i punopravna članica Evropske unije”, kazao je on.

Počasni konzul Lamborgini je rekao da je Crna Gora država sa velikim potencijalima za ulaganje, te da će njegove aktivnosti usmjeriti na podržavanje i podsticanje italijanskih kompanija da posluju u Crnoj Gori.

“Italija i Crna Gora su na izvjestan način u srodstvu budući da je crnogorska princeza Jelena bila italijanska kraljica. Ponosan sam što mogu da budem dio napretka Crne Gore, koja razvija elitni turizam i nudi brojne investicione mogućnosti!”, naglasio je Lamborgini.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Bolonje Virginio Merola, članovi konzularnog kora, poslenici javnog i kulturnog života Bolonje i regije Emilija Romanja.

Nakon otvaranja Konzulata, održana je konferencija pod nazivom "Mogućnosti i perspektive ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Emilije Romanje" .

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније