Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

16. 06. 2019. 09:15   >>  09:28

U NIKŠIĆU

Fali profesora za njemački jezik

Na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Nikšiću, radi više od sto profesora, saradnika u nastavi i lektora, ali nedostaje domaći kadar na Studijskom programu za njemački jezik i književnost, saopštila je dekanica Tatjana Jovović.

Jovović je kazala Pobjedi da sve nastavne potrebe dominantno pokrivaju svojim kadrom, a kada to nije moguće angažuju gostujuće profesore sa drugih univerziteta iz regiona. 

"Čim neko od naših zaposlenih ispuni uslove za izbor u akademsko zvanje, preuzima nepokrivenu poziciju. Trenutno je najveći nedostatak domaćeg kadra na Studijskom programu za njemački jezik i književnost, ali to ne ometa njegovu rastuću popularnost", kazala je Jovović.

Ona je rekla da su na svim studijskim programima dozvolili mogućnost upisa za maksimalni broj mjesta koji nam je licencom dozvoljen. 

"To je gest naše dobre volje prema svim mladim ljudima koji misle da svoje profesionalno opredjeljenje i ličnu ispunjenost mogu pronaći na našem fakultetu. Uostalom, u humanistici brojke nisu presudne. Pozitivna selekcija uvijek u prvi plan iznese najbolje i najvrednije", navela je Jovović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније