Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

14. 06. 2019. 16:23 >> 10:08
23

BRAJOVIĆ

"CG će donijeti zakon, nijedan vjernik neće biti ugrožen"

"Od 2006. odluke o Crnoj Gori donose isključivo njeni građani, a pokušaji stvaranja tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države - perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima", saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović u izjavi za Radio Crne Gore.

"Od obnove nezavisnosti 2006. uspješno smo riješili brojna pitanja koja se tiču funkcionisanja države i njenog daljeg jačanja. Stekli su se uslovi da se zakonom precizira i funkcionisanje vjerskih zajednica, uključujući i pitanja imovine. Uostalom, to je suvereno pravo i obaveza svake države", istakao je Brajović.

On je istakao da voljom građana, većina u crnogorskom parlamentu nedvosmisleno zastupa procrnogorske, a ne anticrnogorske stavove po pitanju i države i crkve.

"Pokušaji stvaranja nesigurnosti i tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države - perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima", rekao je on. 

Brajović je saopštio i da pojedinim zvaničnicima Srbije, bavljenje Crnom Gorom predstavlja pogodan otklon od donošenja kompleksnih državnih odluka. 

"Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose Crne Gore i Srbije i ubuduće ćemo razvijati isključivo uz međusobno poštovanje i vjerujem na obostrano zadovoljstvo", zaključio je Brajović.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније