Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

14. 06. 2019. 15:03   >>  15:05 10

PROGLAS MCP

Sjutra Trojičidanski narodni sabor

Trojičidanski narodni sabor biće održan sjutra na platou ispred hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici, a povodom Predloga zakona o slobodi vjeropisovijesti kojim se, kako se navodi, ugrožava dostojanstvo i imovina Mitroplije crnogorsko-primorske (MCP).

„Ukoliko se predloženi zakon u ovakvom obliku usvoji u Skupštini Crne Gore, doveo bi u ozbiljna iskušenja našu mitropoliju, sve pravoslavne eparhije u Crnoj Gori, ali i sve vjerske zajednice, ugrožavajući im ime, dostojanstvo, predanje i imovinu“, piše u Proglasu.

Mitroplit Amfilohije je kazao da Trojčidanski sabor postoji da podsjeti sve kako otimanje nije dobro i da tu nema razuma.

Većina opozicionih prosrpskih političkih partija podržala je ovaj skup i pozvala članstvo da prisustvuju Trojičidanskom saboru.

Iz MCP su saopštili da je Sabor crkveno-liturgijski događaj na koji su, kao i do sada, isključivo pozvani pravoslavni vjernici. Oni ističu da nijesu uputili poziv političarima da u ime bilo koje političke opcije dođu i učestvuju na Trojčindanskom saboru.

Sabor će početi Svetom liturgijom, koju će služiti pravoslavni episkopi Crne Gore sa sveštenstvom.

„Sa platoa Sabornog hrama u 11 sati biće upućena zajednička poruka svim vjernicima, crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i javnosti za obranu naše vjere i svetinja, u duhu mira i ljubavi i uzajamnog poštovanja“, zaključili su u Proglasu.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније