Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina business; Objavila: M.M ]

13. 06. 2019. 20:26 >> 20:26

CRVENI KRST

U Nikšiću otvoren Klub za starije

Crveni krst u Nikšiću otvorio je Klub za starije, prvenstveno njihove aktiviste, ali i za sve koji žele da se bave društveno–korisnim aktivnostima i da budu dio te organizacije.

Sekretar Crvenog krsta u Nikšiću Ana Macanović kazala je da će Klub svakodnevno okupljati 20 pripadnika starije dobi, s obzirom na veliki broj aktivista, za koje će biti organizovane radionice i programi.

„Ljekari, naši volonteri, konstantno će biti na usluzi starijim ljudima koji će ovdje boraviti, što kroz radionice, što kroz olakšavajuće preglede na koje neće morati da čekaju. Radionice će biti različite, a ima interesovanja i za obuku u plesu“, rekla je Macanović na otvaranju Kluba.

Aktivisti Crvenog krsta, kako je podsjetila, do sada su se prioritetno bavili brigom o starim ljudima u gradskom području i na selu, obilazeći ih sa ljekarima.

„Klub je otvoren u prostoru koji su koristili mladi Crvenog krsta, a sada će se u prostorijama prije podne okupljati stariji, a u poslijepodnevnim satima omladina“, rekla je Macanović.

Početak rada Kluba označila je radionica čija je tema bila nasilje nad starijim ljudima, koje su održale aktivistkinje Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Šofranac i psiholog Nađa Milović.

Jedan od volontera Crvenog krsta Dragan Nikolić (66) podsjetio je da je od petog razreda osnovne škole aktivista te organizacije, koja je sinonim za humanitarni rad i pomoć.

Nikolić je, kako je naveo, aktivan i kroz dobrovoljno davalaštvo krvi, koji je samo segment rada Crvenog krsta, kao i kroz realizaciju nekih od projekata i radionica o zdravim stilovima života.

I aktivista Novica Pejović ukazao je na značaj otvaranja Kluba i ocijenio da i oni koji su ostarali još uvijek žude za akcijama Crvenog krsta.

„Poznato je da je Crveni krst Nikšića imao jednu od najboljih i najuspiješnih uloga u vrijeme devedesetih godina, kad je bio veliki broj izbjeglica u ovom gradu, kao i siromašnih građana. Našlo se mogućnosti da se praktično svakom pomogne, koliko toliko, tako da je malo ko otišao iz ovih prostorija, a da nije bio zadovoljan“, podsjetio je Milović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније