Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

13. 06. 2019. 17:02 >> 17:01

MINISTARSTVO I NVO

Memorandumi će podstaći mobilnost omladine

Danas su u Ministarstvu prosvjete potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca. Memorandumi imaju za cilj podsticanje mobilnosti omladine kroz pružanje informacija i podršku talentovanim srednjoškolacima i studentima.

"Potpisivanje memoranduma podstaklo je nastojanje svih aktera da afirmišu i podrže akademske aspiracije najtalentovanijih, najkreativnijih i najambicioznijih srednjoškolaca i studenata, kao i da ih usmjere prema najboljim globalnim obrazovnim institucijama, akademijama, centrima za usavršavanje i istraživanje. Kroz zajedničke projekte, Ministarstvo i OCSI informisaće stručni i nastavni kadar, pedagoge, srednjoškolace i studenate o programima studija u inostranstvu, i promovisati programske stipendije", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Sekretar tog resora Omer Mehmedović rekao je da je Ministarstvo, svjesno značaja ulaganja u najbolje u sistemu obrazovanja, pozdravilo inicijativu OCSI s ciljem kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg informisanja mladih o obrazovnim mogućnostima koje im se pružaju.

„Zajedničkim snagama ćemo sprovoditi aktivnosti u cilju povezivanja crnogorskih studenata u inostranstvu, identifikacije i usmjeravanja najtalentovanijih, kreiranja stipendijskih programa, informisanja mladih talenata, kao i stručnih saradnika u Crnoj Gori o prilikama i mogućnostima koje za njih postoje na globalnom tržištu, kao i drugih aktivnosti koje će biti od koristiti mladima i u Crnoj Gori i inostranstvu. Ministarstvo prosvjete će zajedno sa ovim organizacijama konstantno raditi na osiguravanju efikasne tranzicije crnogorskih studenata u inostranstvu u lokalno tržište rada po završetku studija, kao i razmjene informacija sa mladima koji se integrišu u strana tržišta rada u skladu sa zakonima“, rekao je Mehmedović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније