Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 06. 2019. 12:36   >>  12:38

BOŠKOVIĆ-VAN DEN DOL

CG pouzdan partner međunarodne zajednice

Ministar odbrane Predrag Bošković, sastao se danas sa odlazećim ambasadorom Kraljevine Holandije za Crnu Goru Henkom van den Dolom, i istakao važnost dobrih veza među zemljama saveznicama.

Bošković je kazao da je uvjeren da će saradnja Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Kraljevine Holandije biti dodatno ojačana i unaprijeđena, kako u svojstvu NATO saveznica, tako i na bilateralnoj osnovi.

On je naglasio da je Crna Gora članstvom u NATO ispunila jedan od dva strateška spoljnopolitička cilja, te da predano radi na ispunjavanju drugog, članstvu u EU, gdje očekujemo podršku Kraljevine Holandije.

Ministar je upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem crnogorske vojske u međunarodnim misijama i operacijama.

Ministar je kazao da je saradnja sa partnerima jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika i izrazio očekivanje da će odnosi dvije zemlje biti ojačani na obostranu korist, te da će se na taj način promovisati i međusobno razumijevanje i prijateljstvo između dva naroda.

Ambasador Dol je istakao da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije i da je sveobuhvatne reforme koje je sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane preporučuju kao pouzdanog partnera međunarodne zajednice. On je istakao da će Kraljevina Holandija nastaviti da pruža podršku u ostvarivanju prioriteta vanjske politike Crne Gore. Dol je naveo da naša zemlja kao faktor stabilnosti u regionu, značajno doprinosi stabilnosti i na globalnom nivou.

Sagovornici su razgovarali o bezbjednosnoj situaciji u regionu, te izrazili obostranu spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније