Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 06. 2019. 11:27   >>  11:26

NUHODŽIĆ U SLOVENIJI

CG napreduje u standardima Šengena

Crna Gora ostvaruje napredak u standardima Šengena koji se odnose na usklađivanje pravnog okvira, infrastrukturu i informaciono-komunikacione sisteme, a naročitu pažnju posvećujemo edukaciji i jačanju kadrovskih kapaciteta Granične policije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom posjete Republici Sloveniji.

 

Nuhodžić je prilikom posjete Sloveniji posjetio najfrekventniji granični prelaz, Obrežje, na granici sa Republikom Hrvatskom.

“Posjeta je bila prilika da se crnogorska delegacija upozna sa bližim procedurama koje se sprovode u okviru graničnih provjera u skladu sa šengenskim standardima, s obzirom na to da je Slovenija prije više od decenije postala dio šengenskog prostora”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Slovenačke kolege prezentovale su način rada na graničnom prelazu, koji je ujedno i spoljna granica šengenskog prostora, a tokom obilaska crnogorska delegacija se detaljno upoznala i sa opremom za prvu i drugu liniju provjere i infrastrukturnim rješenjima koja su propisana EU šengenskim katalogom.

Ministar Nuhodžić se je pohvalio saradnju sa Republikom Slovenijom tokom realizacije tvining projekta  „Podrška uspostavljanju pravne tekovine Šengena“, u okviru kojeg je izrađen Šengenski akcioni plan, koji je Vlada usvojila 2017. godine.

„Crna Gora ostvaruje napredak u standardima Šengena koji se odnose na usklađivanje pravnog okvira, infrastrukturu i informaciono-komunikacione sisteme, a naročitu pažnju posvećujemo edukaciji i jačanju kadrovskih kapaciteta Granične policije“, kazao je ministar Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније