Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

11. 06. 2019. 09:02   >>  09:01

U OPŠTINI BERANE

Privrednicima nude zemljište u zakup za pet centi

Opština Berane ponudila je zainteresovanim investitorima zemljište u Biznis zoni Rudeš, po zakupnoj cijeni od simboličnih pet centi na godišnjem nivou.

Zemljište za privredne djelatnosti po toj cijeni može se zakupiti na period od pet do 30 godina, a nalazi se na mjestu, gdje je prije četiri godine osnovan Regionalni biznis centar, kojim gazduje preduzeće koje je osnovalo pet opština sa sjevera, pišu Vijesti.

Ta stimulativna mjera uvedena je nakon posljednje sjednice lokalnog parlamenta, održane prošle sedmice, na kojoj je donijeta odluka o formiranju Biznis zone Rudeš, čiji je cilj podrška ekonomskom razvoju opštine, podsticanje investicija i otvaranja novih radnih mjesta.

Opštinski menadžer Vladan Đaković, saopštio je da se novoformirana Biznis zona u Beranama prostire na 16,5 hektara površine i da obuhvata niz privrednih djelatnosti, kao što su drvna, agro i prerađivačka industrija, prerada prehrambenih mliječnih proizvoda i bezalkoholnih pića, zatim gotovih jela, proizvoda mesa, mesnih proizvoda, te skadištenje i hladnjače.

"Tu su informacije i komunikacije, stručne-naučne djelatnosti, kao i magacini poluotvorenog i zatvorenog tipa, radni pogoni prerade, dorade, pakovnja i ekspedicije, robno-distributivni centri, kao i druge uslužne djelatnosti", kazao je Đaković.

Prema njegovim riječima, novina u osnivanju biznis zone je da je prilagođena svi važećim državnim zakonima, da ima potrebne saglasnosti Ministarstva ekonomije i Agencije za zaštitu konkurencije.

"Olakšice koje se daju korisnicima biznis zone ogledaju se kroz oslobađanje svih lokalnih taksi, u gotovo stoprocentnom iznosu. Takođe, one se u biznis zoni mogu kombinovati sa državnom pomoći tako da potencijalni investitori u nekim slučajevima, na osnovu visine svoje investicije, mogu da ostvare povrat uloženog novca čak i do sedamdeset odsto", objasnio je Đaković.

Biznis zona u Beranama ima preko 30 parcela i nekoliko objekata, koji će prema njegovim riječima, rado biti ustupljeni potencijalnim investitorima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније