Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

08. 06. 2019. 23:03 >> 23:10
1

PLJEVLJA

Husein-pašina džamija i manastir Svete Trojice simbol suživota

Na svečanosti povodom 450 godina od gradnje Husein-pašine džamije u Pljevljima poručeno da su ta džamija i manastir Svete Trojice vjekovima simbol suživota.

Husein-pašina džamija i manastir Svete Trojice vjekovima su simbol suživota u Pljevljima, a na mladima tog grada je da čuvaju i poštuju multietnički sklad i umjetnost graditeljstva, ocijenio je večeras predsjednik Opštine Mervan Avdović.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović kazao je da su zadužbine ili vakufi izraz umjetnosti i graditeljstva i kulturne prošlosti i duhovnosti, ali i pitrebe čovjeka da se suprotstavi prolaznosti života ostavljajući svoj trag u vremenu.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić rekao je da vjekovima čuvan i njegovan suživot u Pljevljima čuva vjersko i duhovno remek djelo Husen-pašine džamije kao i manastira Svete Trojice.

Na akademiji je ustanovljeno i uručeno prvo priznanje "Husein-paša Boljanić" Đorđu Džuveroviću za veliki doprinos koji je dao obnovi džamije, kao i Hafizu-efendiji Enesu Bugariju iz Islamske zajednice Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније