Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

08. 06. 2019. 14:23 >> 14:23
1

NA CETINJU

Oštećeno igralište vrijedno 20 hiljada eura

Novo dječje igralište u Njegoševom parku na Cetinju, u koje je, putem donacije Jugopetrola, uloženo 20 hiljada eura, devastirano je za manje od sedam dana. Snimci sa nadzornih kamera su izuzeti i biće dostavljeni Odjeljenju bezbjednosti Cetinje, kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali.

 

"Uz oštećenja na mobilijaru, polomljen je koš, namjenjen djeci do 14 godina. Prijestonica Cetinje apeluje na roditelje i staratelje, koji dovode djecu na igralište, da povedu računa o bezbjednosti djece, dok koš ne bude demontiran i odnesen na popravku. Očekuje se da će to biti učinjeno već u toku vikenda", navodi se u saopštenju Prijestonice.

Bez obzira na brojne pohvale koje su upućene Prijestonici Cetinje zbog igrališta i velikog broja djece koja se tamo okupljaju, lokalna uprava, kako su saopštili, svakodnevno dobija zahtjeve roditelja da nađe način da se prostori u gradu namijenjeni djeci zaštite od vandalizma, ali i onih koji su godinama prerasli dječja igrališta.

"Nerijetke su situacije da ljuljaške, klackalice, tobogane na dječjim igralištima, umjesto mališana, koriste stariji tinejdžeri ili odrasle osobe. Pažljivo analizirajući zahtjeve roditelja, gradonačelnik Aleksandar Kašćelan iniciraće donošenje pravilnika o zaštiti dječjih igrališta u Prijestonici Cetinje, koji bi trebalo da obezbijedi normativni okvir ne samo za zaštitu igrališta, već i za bezbjednost djece koja ih koriste", navodi se u saopštenju.

Prijestonica Cetinje nastaviće da gradi, rekonstruiše i obnavlja dječija igrališta, kao što je to činila i do sada, bez obzira na neodgovorne pojedinice koji iz obijesti uništavaju javno dobro.O

"Narednih dana počeće popravka postojećeg i postavljanje novog mobilijara na starom dječjem igralištu u Njegoševom parku, koje se nalazi preko puta teniskog terena."

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније