Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

06. 06. 2019. 15:24 >> 17:05

MIRANOVIĆ

Pregledi uskoro dostupniji

Pregledi kod specijalista i pregledi skenerom i magnetnom rezonancom uskoro će biti dostupniji jer se završava godišnja platforma elektronskog zakazivanja. I specijalisti će ubuduće moći da zakažu prvi kontrolni pregled i dodatne pretrage u okviru svoje grane medicine, najavila je gostujući Radiju Crne Gore pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović.

"Ljekari na sekundarnom i tercijarnom nivou će imati mogućnost da u okviru svoje specijalističke oblasti zakazuju preglede," kazala je Miranović.

Ukoliko izabrani doktor iz Podgorice nema slobodan termin za prvi pregled kod kardiologa u narednih 30 dana imaće novu mogućnost.

"Otvara se mogućnost da tu uslugu pacijent ostvari u nekom od gradova u Crnoj Gori. U svim opštim bolnicama postoji kardiolog tako da se pregled može ostvariti u kratkom periodu", kazala je ona.

Biće i više termina za preglede magnetnom rezonancom, za koje se u prosjeku čekalo 72 dana u Kliničkom centru.

"Svakog radnog dana između 10 i 12 sati će zasijedati Konzilijum radiologa i oni će određivati listu prioriteta i sami će zakazivati listu prioriteta," kazala je ona dodajući da će i pregledi skenerom biti dostupniji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније