Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

06. 06. 2019. 20:56   >>  20:56

TIVAT

Unaprijediće rad vatrogasaca i spasilaca

Služba zaštite i spašavanja Tivat (SZS) je formirala tročlani tim za logistiku sa zadatkom da unaprijedi rad operativnim grupama vatrogasaca i spasilaca tokom intervencija.

"U analizama intervencija u proteklom periodu ustanovljeno je da bi ovakav tim u značajnoj mjeri unapredio i poboljšao rad ekipa na terenu. Ovaj tim ima zadatak da u mnogome unaprijedi preventivne aktivnosti, ažurira sve informacije, izradi bazu podataka, kao i analizu svih dobijenih informacija. Takođe u okviru ovog tima su i poslovi dispečerske službe", saopštio je načelnik SZS Zoran Barbić.

U vanrednim događajima cilj tima je praćenje same intervencije, snabdijevanje operativnih jedinica na terenu, kao i obezbjeđenje svih potrebnih informacija od značaja za uspješnu intervenciju.

Obaveze tima za logistiku su podijeljene na redovne i aktivnosti vezane za vanredne događaje tj. kada je operativni sastav jedinice mobilisan.

Tim za logistiku je obavezan da sve podatke vezane za rad službe objedini u poseban softver, a u okviru tog, pored ostalog i katarstarske podloge i opis hidrantske mreže u gradu, mapu grada sa naseljima ulicama i opisom objekata kao i prilazne puteve, operativne karte za objekte uvećanog rizika a koji su prepoznati u procjeni rizika za Opštinu Tivat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније