Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

04. 06. 2019. 16:16   >>  16:15

DO NEDJELJE

U četvrtak međunarodni karneval u Tivtu

Drugi međunarodni karneval u Tivtu, na kojem će učestvovati oko 250 karnevalista iz inostranstva i svih zemalja regiona, počeće u četvrtak.

Karneval, koji traje do nedjelje, organizuje nevladino udruženje Maškarada Tivat, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Tivat, ali i brojnih sponzora koji su obezbijedili dvije trećine budžeta.

Menadžer karnevala i predsjednik Organizacionog odbora karnevala, Goran Božović, rekao je da su ponosni na novi kulturno turistički brend grada, koji predstavlja jednu od najuspješnijih i najboljih manifestacija ne samo u Tivtu nego i u Crnoj Gori.

„Već nakon prve godine karneval u Tivtu je postao jedan od prestižnijih u regionu, izdvajajući se vrlo atraktivnim sadržajima. I ove godine potrudili smo se da unesemo novine kako bi bili originalni i zanimljiviji, kako gostujućim karnevalistima tako i publici koja će sigurno uživati“, kazao je Božović na konferenciji za novinare.

Ove godine u Tivtu će gostovati oko 250 karnevalista iz zemalja regiona ali i iz Brazila, Italije, Njemačke, Holandije, Francuske, Švedske i Ukrajine.

„Međunarodna karnevalska povorka startuje u subotu u 20 sati glavnim gradskim ulicama, dok će se centralni događaji odvijati na Rivi Pine. Glavna atrakcija karnevalskog programa biće nastup brazilske grupe Brasil Bahia Show, po prvi put u Crnoj Gori, koja će dočarati fantastičnu atmosferu brazilskih karnevala i atraktivne sambe“, kazao je Božović.

U međunarodnoj povorci će učestvovati oko 500 učesnika iz inostranstva i crnogorskih gradova, uz podršku moto kluba Šark, gradske muzike i mažoretki koji su neizostavan dio karnevala.

Jedna od novina karnevala je Maškarana bubijada – međunarodni skup Volkswagen (VW) oldtajmera, koji je na veliko zadovoljstvo organizatora integrisan u karnevalske svečanosti, čime dobija kvalitet više.

„Okupićemo preko 50 vozila uz oko 150 ljubitelja oldtajmera iz inostranstva, a bube nam stižu čak iz Austrije, Poljske i Rumunije“, rekao je predsjednik udruženja VW classic club Montenegro, Zlatko Janković.

Direktorica Turističke organizacije (TO) Tivat, Gabrijela Glavočić, kazala je da je zadovoljna organizacijom te manfestacije, očekujući brojne benfite i povećan broj gostiju za vrijeme karnevala.

„TO Tivat uvijek rado podržava nove inicijative koje se realizuju u Tivtu, a naročito one koje dolaze sa lokalnog nivoa“, zaključila je Glavočić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније