Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 06. 2019. 12:45 >> 12:45
1

POKRET ODUPRI SE

"Treći izbor Medenice, gaženje Ustava"

Pokret Odupri se pridružuje se onom dijelu stručne javnosti, koji ima slobode da digne glas protiv “očiglednog gaženja Ustava Crne Gore u slučaju trećeg uzastopnog izbora Vesne Medenice za predsjednicu Vrhovnog suda”, saopšteno je iz tog pokreta.

 

Oni napominju da Ustav Crne Gore propisuje da “isto lice može biti birano za predsjednika Vrhovnog suda najviše dva puta“ .

Navode da  sud ne može biti nezavisan i samostalan ako su sudije izabrane protivustavno.

“Nećemo dozvoliti da se na čelo sudske vlasti bira lice koje je već dva puta birano za predsjednika Vrhovnog suda i koje tu funkciju obavlja već 12 godina. Razobličićemo ovo kršenje Ustava u režiji onih koji su najpozvaniji da ga štite, jer Ustav nije napisan da bi se u njemu tražile rupe i izigravale zabrane. U okviru pravnog poretka započećemo postupke, koji će nas legitimisati da ovaj slučaj iznesemo pred sud u Strazburu. Vjerujemo da ovakav slučaj do sada nisu imali u svojoj bogatoj praksi. Zbog toga pozivamo sve stručne asocijacije i pojedince, prije svega udruženja pravnika i Advokatsku komoru Crne Gore da se javno distanciraju od pripremljenog udara na vladavinu prava u režiji Sudskog savjeta”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније