Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 06. 2019. 11:24   >>  11:25

PREDSTAVLJEN IZVJEŠTAJ

Fond za zapošljavanje lica sa invaliditetom efikasan

Izvještaj o efikasnosti rada Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom ocijenjen je kao odličan, saopštio je Savez udruženja paraplegičara Crne Gore .

 

Iz Saveza je saopšteno da izvještaj pruža korisne podatke te da je dobar resurs za praćenje javnih finansija vezanih za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

Izvještaj je predstavljen na konferenciji koja je organizovana juče u Podgorici.

Svrha konferencije, koja je okupila predstavnike organizacija civilnog društva i relevantnih državnih institucija jeste predstavljanje izvještaja i mišljenja predstavnika civilnog sektora.

“Cilj istraživanja, koje je sprovedeno od decembra 2018. godine do marta 2019, bio je da se utvrdi da li su sredstva Fonda namjenski korišćena i kolika je efikasnost Fonda po važećim propisima”, navoid se u saopštenju.

 Istraživanje je obuhvatilo prikupljanje podataka iz nadležnih institucija, zvaničnih podataka sa interneta i ostalih dostupnih podataka, baza i izveštaja relevantnih javnih i privrednih institucija.

“Plodonosna rasprava, koja se odvijala između učesnika okruglog stola, doprinijela je da iskažu svoje mišljenje o nalazima istraživanja, da razmijene svoja iskustva, iskažu nezadovoljstvo načinom utroška sredstava iz Fonda te da zaključe da Fond treba da bude samostalni pravni subjekat”, navodi se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je izvještaj odličan, da pruža korisne podatke te da je dobar resurs za praćenje javnih finansija vezanih za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

Projekat „Položaj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom“ je usmjeren na doprinos stvaranju transparentne i odgovorne politike i procesa donošenja odluka u oblasti javnih finansija vezanih za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

“Očekujemo da će ovaj projekat osnažiti ulogu i uticaj organizacija civilnog društva u monitoringu efikasnosti rada Fonda i prilikom usvajanja politika i rješenja vezanih za njegovo unapređenje. “  

Ovaj događaj je dio projekta „Položaj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom“, koji Savez realizuje u saradnji sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u sklopu projekta koji finansira Evropske Komisija Civil society facility and media programme 2014-2015. Podrška regionalnom tematskom umrežavanju Organizacijama Civilnog Društva – “OCD kao ravnopravni partneri u praćenju javnih finansija”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније