Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

03. 06. 2019. 12:39 >> 16:33
1

ČESTITKE PARTIJA

Bajram da donese radost, mir i sreću

Neka duh mjeseca Ramazana na pravi način pokaže vrhunac svoje simbolike i poruka koje nosi kroz dobre međuljudske odnose, iksrenost i praštanje među ljudima, poručio je u čestitki predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

 

"U ime Liberalne partije i svoje lično ime, svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitam Ramazanski Bajram uz poruku: Bajram Šerif Mubarek Olsun".

Popović je poželio da predstojeći blagdani unesu radost, mir i sreću u sve domove i porodice.

"Svjesni da su svi ljudi rođeni jednaki i slobodnog uma, uvjeren sam da će ovaj praznik biti prilika svakom čovjeku dobre volje da sa svojim prijateljima, komšijama i porodicom podijeli plodove blagostanja u ime zajedničkog napretka i boljitka" navodi se u čestitki.

Knežević: Bajram pobjeda multikonfesionalne harmonije u CG

Bajram, kao veliki duhovni praznik Islama, označava i pobjedu miroljubivih načela koegzistencije svih vjera i naroda, što je u Crnoj Gori odavno prepoznato kao zaloga i temelj mirne budućnosti ove zemlje, kazao je predsjednik DNP-a Milan Knežević u čestitki pripadnicima islamske vjeroispovijesti i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću.

“Knežević istovremeno ukazuje na univerzalne vrijednosti ovog islamskog praznika, uvjeren da će svojim komšijama, prijateljima, kolegama na poslu i poznanicima, srdačne čestitke uputiti i pripadnici drugih vjera u našoj zemlji, u duhu već tradicionalne multikonfesionalne harmonije i suživota u Crnoj Gori”, navodi se u njegovoj čestitki.

Knežević ističe značaj Bajrama i kao porodičnog praznika, u cilju afirmacije temeljnih porodičnih vrijednosti, koje čine osnov svakog civilizovanog društva, napretka i boljitka.

Demokrate: Sklad konfesija je bogatstvo Crne Gore

Ramazanski bajram praznik je koju Crnu Goru potvrđuje kao zajednicu konfesionalnih različitosti, dok način njegovog praznovanja naglašava sklad i toleranciju koje se među građanstvom Crne Gore oduvijek spontano i prirodno njeguju. Sklad među pripadnicima različitih konfesija u Crnoj Gori predstavlja njeno bogatstvo i ono što vijekovima determiniše njen identitet, navodi se u čestitku Demokrata.

"Takav identitet zajedništva u Crnoj Gori predstavlja temelj na kojem Demokratska Crna Gora gradi i gradiće svaku svoju viziju naše države u budućnosti. Uvjeren sam da sve veći broj građana Crne Gore uviđa opravdanost i svrsishodnost takve misije Demokrata, jer Crna Gora mora nastaviti da unapređuje karakter države koji je utemeljen u njenom multietničkom i multikonfesionalnom biću", naveo je Bečić u čestitki.

"U nepokolebljivom uvjerenju da se neumitno približava dan kada ćemo, lišeni nerazumnih podjela i trauma iz prošlosti, svi zajedno biti usredsređeni na stvaranje kvalitetnijeg društvenog ambijenta za pripadnike svih konfesija i nacija u Crnoj Gori, još jednom, srdačno, želim srećan Ramazanski bajram," naveo je Bečić.

URA: Ramazanski bajram dio mozaika građanske Crne Gore

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović uputio je danas čestitku svim građanima islamske vjeroipovijesti povodom sjutrašnjeg Ramazanskog bajrama.

“Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, u svoje lično ime i u ime Građanskog pokreta URA, čestitam ovaj veliki praznik. Želim da ga u zdravlju, miru i blagostanju provedete sa svojim najbližima i neka vam ovaj praznik donese mir, zdravlje duha i tijela, jasne misli i dobra djela”, poručio je Abazović.

U čestitki navodi da su “ovakvi praznici djelovi mozaika u kojem leži multikulturalna i multikonfesionalna Crna Gora”.

"Ramazanski bajram je dobra prilika da se na to podsjetimo i sa svojim komšijama i prijateljima podijelimo radost ovog praznika. Nakon mjesec dana odricanja i suzdržavanja proslavimo nastupajuće blagdane sa vjerom u bolju zajedničku budućnost svih nas", zaključuje Abazović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније