Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 06. 2019. 11:00 >> 11:01
6

ČESTITKA FEJZIĆA

"Bajram prilika za jačanje porodice"

Bajram je porodični praznik i prilika za jačanje instituta porodice kao osnove zdravog društva, poručio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić u bajramskoj poruci. On je povodom predstojećeg praznika istakao da pametne tehnologije ne smiju postati uzrok otuđenja djece od roditelja.

 

Fejzić je poruku uputio vjernicima islamske vjeroispovjesti koji sjutra dočekuju Bajram.

“Ispraćamo mjesec Ramazana koji smo proveli u postu i predanosti Stvoritelju. Njegove blagodati uživali smo u džamijama i domovima, u miru i slobodi. Radost iftara dijelili smo s ukućanima, prijateljima I komšijama. Pomagali smo siromašnima, bolesnima i obespravljenima. Bajram nam dolazi kao praznik radosti i nade da iz ramazana izlazimo bolji i duhovno jači, dostojni Allahove milosti i oprosta On je potvrda dostižnosti nagrade nakon pregnuća, godišnji podsjetnik Allahovog, dž.š., obećanja čovjeku da će „svoj trud pred Gospodarom naći“, navodi se u reisovoj čestitki.

Bajram je porodični praznik i prilika za jačanje instituta porodice kao osnove zdravog društva.

“Kao vjernici, dužni smo da se posvetimo fizičkom i duhovnom odgoju djece i izborimo se sa savremenim izazovima pred kojima se porodica nalazi. Ne smijemo dozvoliti da nam pametne tehnologije, umjesto sredstava za razvoj i napredak, postanu uzroci otuđenja djece od roditelja”, zaključio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније