Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

02. 06. 2019. 14:25 >> 14:25

U TEHNOPOLISU

Nikšić dobio zvanični suvenir na hakaTON-u

Nikšić je dobio svoj zvanični suvenir, urađen na prvom mejkerskom hakaTON-u u Crnoj Gori pod nazivom Kreiraj uspomenu na naš grad. U središtu suvenira je slogan Miladina Šobića "Sunse tebi, sunce meni", a oko njega su prikazane znamenitosti ovog grada.

Za izradu prvog zvaničnog suvenira Nikšića u kombinaciji novih tehnologija - 3D modelovanja, aplikacija i štampe, takmičilo se 11 timova koji su činili kreativci, arhitekte, grafički i industrijski dizajneri, umjetnici, modelari i studenti.

Za najbolje idejno rješenje, inovativnost, funkcionalost, dizajn i izvodljivost, na događaju održanom u Inovaciono preduzetničkom centru (IPC) Tehnopolis, proglašen je rad Urban craftsmen-a.

Ideja vodilja ekipe Urban craftsmena, u kojoj su bili Luka Rakojević iz Nikšića i Podgoričani Jovana Milović, Vukašin Rakočević, Darija Egorova i Haris Bajramović, bila je da urade suvenir koji će biti odraz duha Nikšića.

"Cilj nam je bio da pokažemo 'dobri duh' kroz koncept kreiranja i dijeljenja, što znači da i turisti mogu da kreiraju svoj suvenir od uspomena nastalih u Nikšiću. Suvenir je urađen da se može podijeliti i u djelovima, kao simbol dijeljenja i solidarnosti, što čini duh Nikšića", rekla je Milović u ime pobjedničkog tima, kome je pripalo tri hiljade eura.

Za središte pobjedničkog i zvaničnog suvenira Nikšića, ekipa je, kao slogan, izabrala stihove kantautora Miladina Šobića "sunce tebi, sunce meni", dok su na trouglovima – magnetima koji ga okružuju date slike Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog, Bedema, Krupačkog jezera, pjesnika Vitomira Vita Nikolića, narodnog heroja Ljuba Čupića, logo muzičkog festivala Lake festa.

Ekipa 4MFLUCET sa Cetinja koju čine Marko Petričević, Nikola Matičić, Maša Laković, Matija Nikčević, Aleksandra Mijušković i Dušan Aleksić zauzela je drugo mjesto, a nagrađena je sa 1,5 hiljada eura.

Treće mjesto osvojila je ekipa iz Nikšića „Ovde napon dvesta“ u kojoj su bili Milić Toljić, Anastasija Višnjić i Mićo Kontić, kojima je pripala oprema i set ulaznica za Bedem fest.

HakaTON je trajao 48 sati u prostorijama Tehnopolisa, a prethodio mu je turistički obilazak grada u trajanju dva sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније