Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2019. 14:20 >> 14:54
1

IZGRADNAJ IZVJESNA

Luka Virpazar do juna 2022.

Krajnji rok za izgradnju luke Virpazar, čija realizacija će doprinijeti valorizaciji ekonomskih, privrednih i turističkih resursa Skadarskog jezera, je jun 2022. godine, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

U Ministartsvu saobraćaja održan je sastanak radne grupe u cilju pripremnih aktivnosti za realizaciju projekta izgradnje Luke Virpazar.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanje lukama, Direktorata za pomorsku privredu, Direktorata za pomorski saobraćaj, Direktorata za medjunarodnu saradnju i EU fondove kao i Opštine Bar kao i predstavnici Kancelarije za evropske integracije.

"U okviru Programa IPA CBC Italija Albanija Crna Gora, tematski projekti, u sklopu projekta Albanija, Crna Gora, Italija multi modalna transportna povezanost Ministarstvu saobraćaja i pomorstva kao jednom od projektnih partnera odobrena su sredstva u iznosu od 2,44 miliona eura od kojih 85% predstavlja IPA kontribucija, a 366 hiljada eura je nacionalno kofinansiranje i namijenjena su za izgradnju Luke Virpazar", navodi se u saopštenju.

Potpisivanje Ugovora o subvenciji, kako su kazali, očekuje se u najskorije vrijeme.

Danijela Kapa, ispred Direktorata za međunarodnu saradnju i EU fondove i projektni menadžer istakla je značaj izgradnje Luke Virpazar čija realizacija će, kako je kazala, doprinijeti valorizaciji ekonomskih, privrednih i turističkih resursa Skadarskog jezera.

"Kapa je podsjetila i na potpisan Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta Ministara Republike Albanije o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla (Crna Gora) za međunarodni drumski i jezerski i putnički saobraćaj koji je potpisan u Skadru 3.jula 2018. godine", kazali su iz Ministarstva.

Krajnji rok za izgradnju Luke Virpazar je jun 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније