Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

27. 05. 2019. 10:37   >>  10:37

BIOTEHNIČKI FAKULTET POZIVA MATURANTE

Privilegija da se školuju za "domaćine"

Malo je fakulteta koji imaju privilegiju da školuju "domaćine", odnosno studente koji će se baviti sopstvenim biznisom i stvoriti solidne uslove za život sebi i porodici, ističe dekan Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Miomir Jovanović.

Upisom na ovaj fakultet, dodaje on, studenti će imati mogućnost da stečena znanja primijene ne samo na radnim mjestima u okviru državnih institucija i privrednih društava, već i na indivualnim poljprivrednim gazdinstvima.

"Brojni su primjeri studenata našeg Fakulteta koji su, između ostalog, uspjeli da se pozicioniraju na probirljivom domaćem, odnosno međunarodnom tržištu, uključujući, prije svega, turističko tržište, kroz plasman svojih proizvoda - mlijeka, sireva, vina, meda, maslinovog ulja i drugih proizvoda. Ovim se posebno ponosimo, jer su preduzetnici koji su sticali znanja na našem Fakultetu ujedno i najbolja preporuka zainteresovanim srednjoškolcima za upis na naše studijske programe" kazao je Jovanović.

Nedavno je u rad puštena najsavremenija oprema u Laboratoriji za mljekarstvo, koja je kaže Jovanović, izvanredan primjer kako treba da funkcioniše saradnja između Fakulteta, poljoprivrednih proizvođača i prerađivača mlijeka i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
"Studenti imaju jedinstvenu priliku da se kroz nastavni proces na najsavremenijoj opremi upoznaju sa svim bitnim elementima zdravstvene bezbjednosti mlijeka i standardima kvaliteta" napomenuo je dekan.

U cilju poboljšanja praktične nastave napravili su reformisane akreditovane programe. Predviđeno je da 25 odsto praktične nastave predstavlja obavezni dio predmeta. Studenti imaju mogućnost izvođenja praktične nastave na imanjima Fakulteta u Podgorici i Baru, uključujući privredne subjekte sa kojima postoji dugogodišnja saradnja.

Biotehnički fakultet realizovao je brojne projekte, naučna istraživanja i radionice, kao nosilac ili partnerska institucija, u tekućoj studijskoj godini, a dekan Jovanović ističe da je osnovni cilj Fakulteta da pruži maksimalnu podršku svim zainteresovanim profesorima i istraživačima, uključujući studente da uzmu učešća u svim aktivnostima koje doprinose unapređenju pozicije na Fakultetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније