Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

26. 05. 2019. 09:24   >>  09:28 2

ODLUKA SPECIJALNOG TUŽIOCA

Odbačena prijava protiv Radonjića

Specijalni državni tužilac Stojanka Radović, odbacila je krivičnu prijavu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) protiv direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj odbijajući da pokrene postupak protiv predsjednika Mila Đukanovića.

MANS je početkom godine od ASK tražio da se protiv Đukanovića pokrene postupak za utvrđivanje povrede odredaba Zakona o sprečavanju korupcije koje se odnose na izvještaje o prihodima i imovini i na nezakonito primanje i neprijavljivanje poklona.

Tražili su da ASK provjeri da li je Đukanović prekršio Zakon, jer nije prijavio prihod ostvaren po osnovu poklona od Atlas banke, u iznosu od najmanje 16.741 euro po osnovu duga sa revolving kartice, pišu Vijesti.

ASK je odbila inicijativu MANS-a, tvrdeći da u konkretnom slučaju nema elemenata za pokretanje postupka, jer posjedovanje platne kartice ne predstavlja poklon u smislu člana 6 Zakona o sprečavanju korupcije, odnosno nije u vezi sa vršenjem javne funkcije.

MANS je nakon toga podnio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu.

U odgovoru tužilaštva, koji potpisuje Radović, navodi se da je krivična prijava MANS-a odbačena, jer ne postoji osnovana sumnja da je prijavljeni izvršio prijavljeno krivično djelo, niti drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније