Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

25. 05. 2019. 08:54 >> 09:40
4

PORODICI VUKOSAVLJEVIĆ

Bolji smještaj i terapija za bolesnog sina

Šestočlana porodica Vukosavljević, koja godinama živi u ruiniranom objektu bez elementarnih uslova, uskoro će dobiti uslovni smještaj a jedno od četvoro maloljetne djece, bolesni dječak, imaće obezbijeđenu terepaju. To mu je, kaže Goran Vukosavljević, obećano u Centru za socijalni rad sa čijim je poredstavnicima juče razgovarao.

Dan ranije, on je najavio da će se ubiti, rezanjem žiletima u zgradi opštine, zato što nema elementarnih uslova za život i novac da kupi lijek za sina, a nadležni ne žele da im pomognu.

“Rožajska policija me jutros privela u svoje prostorije na razgovor a potom su me odveli u Centar za socijalni rad gdje sam iznio sve probleme sa kojima se suočava moja porodica. Centar za socijalni rad obezbijedio je namirnice za djecu a obavili su razgovor i sa svojim nadređenim iz Podgorice kako bi našli rješenje da se mom sinu obezbijedi stalna terapija. Obećali su mi da će sredstva za nabavku lijeka koji košta 318 eura obezbijediti u ponedjeljak”, rekao je Vukosavljević.

Socijalni radnici su mu, kaže, savjetovali da ne diže ruku na sebe ali im je rekao da će to uraditi ukoliko nadležni obećanje ne održe.Problemi Vukosavljevića traju duže od pet godina, kada su po nalogu Centra za socijalni rad izmješteni iz neuslovnog stambenog prostora u stan koji im je obezbijeđen posredstvom ove ustanove.

Nakon nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad je prestao da plaća kiriju, a tu obavezu je preuzela lokalna uprva uz obećanje da će Vukosavljevićima dodijeliti besplatan plac za izgradnju kuće kao i da će pomoći da dobiju krov nad glavom.

Riječ je o porodici koja preživljava od socijale i novca koji Vukosavljević teškom mukom zaradi od fizičkih poslova. Borave u trošnom objektu bez vode i kupatila. Takođe, najmlađi član domaćinstva, je dječak koji je mjesecima liječen u KC Podgorica, a od nedavno se nalazi u jednoj beogradskoj bolnici.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније