Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

23. 05. 2019. 13:22 >> 13:22
7

SNP POZIVA

Vlada da povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je danas Vladu Crne Gore da povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.


Funkcioner te partije Dragan Vukić kazao je da se izmjenama želi na perfidan način da se oduzme imovinu iskonskoj pravoslavnoj crkvi na ovom području. 

"Bez imalo zazora vlastodršci su se usudili, tačnije drznuli da udare na ono najsvetije, na zadnji branik slobode Njegoševog naroda", rekao je Vukić. 

Prema njegovim riječima, za 30 godina vladavine, vlast je uspjela da podijeli u Crnoj Gori sve. 

"I narod, i vjeru, i jezik, i Akademiju, i sindikate. Čak su uspjeli da podijele i boračke organizacije. Sad bi da podijele crkvenu imovinu iako znaju da je Ustavom država odvojena od crkve", kazao je Vukić. 

On smatra da se i ovaj poduhvat sprovode radi obezbjeđenja lične koristi ili sa ciljem da se nekom dokažu kako su činili i onda kada su, ne pitajući narod, priznali lažnu državu Kosovo.

"Zaboravljaju oligarsi na vlasti da pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori ništa nije mogla ni moćna Otomanska imperija, da je sačuvala svoj vjerni naropd, svoju čast i imovinu. Tako će biti i ovog puta", poručio je Vukić.

SNP Crne Gore će, kaže on, nastaviti da se bori za narodne i interese jedine istinske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – Mitropolije crnogorsko-primorske i njenog vjernog naroda. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније