Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

22. 05. 2019. 15:15   >>  15:25 2

CKM

"Narodna proslava ispunila očekivanja"

Sinoć je u Podgorici, na Trgu Svetog Petra Cetinjskog, u prisustvu oko 12.000 građana održana velika narodna proslava 21. maja - Dan nezavisnosti Crne Gore, koju su građani i pored svih drugih manifestacija organizovanih u čast praznika, prepoznali kao centralnu, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

Kao što smo i najavili, kroz program smo promovisali mlade ljude koji su kroz pjesmu i zabavu Crnoj Gori čestitali Dan nezavisnosti, saopšteno je iz CKM-a, koja je organizovala događaj.

"Publika je izuzetno pozitivno reagovala na nastup Elize Markić koja je u čast 21. maja pjevala na albanskom jeziku. Takođe smo prikazali kratak film kao podsjećanje na 2006. godinu. Posebno emotivan trenutak događaja bio je izlazak Bojana Marovića pred publiku u rodnom gradu nakon punih dvanaest godina. Posebno nas raduje što je publika dobro reagovala na pjesmu 21.maj koju su izveli crnogorski predstavnici na ovogodišnjem Eurosongu - Grupa D-moll," navodi se u saopštenju.

Za kraj proslave nastupila je regionalna muzička zvijezda. Aco Pejović, održao je spektakularan koncert.

U ime ogranizatora prisutnima se obratio Predśednik CKM-a gospodin Aleksandar Damjanović, koji je, čestitajući Crnoj Gori i Srbiji 21. maj, uputio izvinnjenje građanima zbog činjenice da je trg mali da primi sve one koji su došli na proslavu.

Damjanović je naglasio da svi zajedno moramo dati doprinos da suverenost Crne Gore bude vječna, kao i da moramo biti ponosni na činjenicu što smo zahvaljujući mudroj politici Predsjednika Đukanovića uspjeli da suverenost obnovimo sa olovkom u ruci.

On je poslao poruku organizatorima protesta koji je održan u Podgorici 21. maja, da se stide sebe, a njih će se stidjeti njihovi potomci, što su zarad svojih ličnih sitnih interesa svojim okupljanjem beuspješno pokušali da obesmisle značaj 21. maja.

Na događaju su promovisane akcije Kupujmo domaće, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i akcija za dobrovoljno služenje vojnog roka Ministarstva odbrane.

Crnogorska kulturna mreža se zahvalila kabinetu Premijera Markovića, koji su prepoznali značaj podrške narodnoj proslavi Dana nezavisnosti kao i CB Podgorica koji je dao doprinos, zbog velikog interesovanja koje je vladalo za događaj, da sve protekne u najboljem redu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније