Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 13:49 >> 13:49

DPS O BOLNICI

Vlada će se odgovorno odnijeti prema "Meljinama"

Vjerujemo da će se Vlada Crne Gore, u skladu sa zakonom, a ne u skladu sa političkim očekivanjima partija koje obavljaju vlast u Herceg Novom, odgovorno odnijeti prema rješavanju problema u Bolnici Meljine, interesima građana i zaposlenih u ovoj ustanovi, ocijenio je Opštinski odbor DPS Herceg Novi.

 

Iz DPS-a su podsjetili da je Bolnica Meljine dio Herceg Novog, tradicije grada i zdravstvenog sistema.

"Javnosti su manje-više poznati problemi u ovoj Bolnici, kako su nastali i ko je do sada nastojao da ih riješi. Upravo na inicijativu DPS Herceg Novog prije tri godine skrenuta je pažnja Vladi Crne Gore na probleme sa kojima sa ova Bolnica suočava. Sve do tada zaostale obaveze prema zaposlenim, kao i one koje su nastale u međuvremenu, redovno su izmirivane i Bolnica je normalno funkcionisala", saopštio je DPS.

Ne žele, kako kažu, da preuzimaju ulogu sudije.

"To nije posao političkih partija. Da li je samo nesavjesni vlasnik i odbjegli bankar Duško Knežević jedini krivac za sadašnju situaciju ili krivica postoji i kod menadžmenta Bolnice, pokazaće vrijeme. Ne smatramo ni da je posao medija da presuđuju. Sud javnosti je uvijek najbolji sud. Ne samo kada je u pitanju Bolnica Meljine, DPS Herceg Novi je pokazao da je konstruktivna partija i da se zalaže za rješenja od interesa za sve građane. Tako je bilo i prilikom usvajanja PUP-a koji bez glasova naših odbornika nije mogao biti usvojen. Tako je bilo i više puta do sada kada su se donosile druge odluke", saopštio je DPS.

Iako ne obavljaju vlast, nastoje, kako kažu, "da u granicama zakona i naših mogućnosti, tragamo za rješenjima uvjereni da će Vlada Crne Gore, kao i do sada, biti svjesna značaja Bolnice Meljine i uvažiti neke od konkretnih predloga koje smo poslali".

"Za razliku od partija koje vrše vlasti, od kojih su se neke u svojim predizbornim programima obavezele da će riješiti problem Bolnice Meljine, ne smatramo da je rješenje u tome da se dopusijemo, prepisujemo ili opisujemo probleme. Rješenje je u činjenju, a ne u priči ili prebacivanju optužbi", tvrdi iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније