Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 08:50   >>  08:50

MONTEFARM

Nabavka vakcine protiv hepatitisa B pod hitno

Montefarm je pokrenuo postupak hitne nabavke vakcine protiv hepatitisa B za djecu i odrasle, saopštio je njegov direktor Radoman Dragaš.


Tender za tu vakcinu ni nakon trećeg pokušaja nije uspio, jer u sklopu javnog poziva nije bilo validnih ponuda, a jedina koja je dostavljena na posljednji tender imala je rok isporuke tek za sredinu oktobra, što nije bio u skladu sa pozivom. 

Dragaš je kazao Pobjedi da su nadležne ustanove učinile sve što je u njihovoj moći da obezbijede potrebne i neophodne količine vakcine protiv hepatitisa B, ali da uprkos tome validnih ponuda nije bilo. 

"Tenderske procedure su raspisivane na vrijeme, obezbijeđena su neophodna finansijska sredstva, a i period nabavke je proširen na tri godine kako bi mogli obezbijediti atraktivnost našeg malog tržišta“, rekao je Dragaš. 

On je dodao da nema bojazni kada su u pitanju druge vakcine, jer prema izvještaju koji su zdravstvene ustanove dostavile Institutu za javno zdravlje, ostalih vakcina, a posebno onih koje su sa aspekta trenutne epidemiološke situacije u regionu najbitnije, ima u dovoljnim količinama i vakcinacija se odvija nesmetano u svim opštinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније