Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

17. 05. 2019. 14:00   >>  13:59

VELJOVIĆ PORUČIO

Značajan doprinos suzbijanju međunarodnog kriminala

Crnogorska policija sa policijama regiona značajno doprinosi suzbijanju međunarodnog organizovanog kriminala, ocijenio je šef policije Veselin Veljović.

Veljović je učestvovao na Konferenciji šefova policija zemalja Balkanskog regiona ,,Foro di Roma'', koja je u organizaciji Nacionalne policije Republike Italije, održana u Rimu.

Šefovi policija Balkanskog regiona na Konferenciji su razgovarali o jačanju strateške i operativne saradnje u borbi protiv međunarodnog kriminala, a teme Konferencije bile su i zajedničke aktivnosti u oblasti evropskog projekta ATENA koji treba da doprinese efikasnijoj razmjeni informacija od značaja za borbu protiv savremenih bezbjednosnih rizika i prijetnji među kojima je i terorizam, organizovani kriminal sa akcentom na krijumčarenje droga, kao i ilegalne migracije i djelovanje stranih boraca.

Kako je saopšteno iz policije, Veljović je tokom Konferencije imao posebne bilateralne susrete sa generalnim direktorom Nacionalne policije Italije Frankom Gabrijelijem, Generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom, izvršnim direktorom FRONTEX-a Fabrisom Ležerijem i generalnom direktoricom Policije Republike Slovenije Tatjanom Bobnar.

Veljović i Gabrijeli saglasni su da crnogorska i italijanska policija ostvaruju kvalitetnu profesionalnu saradnju koja je do sada imala mjerljive rezultate u borbi protiv organizovanog međunarodnog kriminala.

Oni su konstatovali da su zajedničke akcije i konkretne projektne aktivnosti doprinijele dostizanju standarda crnogorske policije u procesu evropskih integracija koji jačaju povjerenje i bezbjednost građana naših država ali i porodice evropskih naroda. Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović izrazio je uvjerenje da će Konferencija „Foro di Roma“ biti dobra platforma snaženju međunarodne policijske saradnje.

„Ocijenjeno je da su ostvareni kontakti dali mjerljive rezultate u oblasti ciljanih potraga jer je crnogorska policija informacijama koje je pružila kolegama u inostranstvu u velikoj mjeri doprinijela lociranju i lišenju slobode vođa organizovanih kriminalnih grupa“, saopšteno je iz policije.

Prilikom susreta Veljovića i Štoka potvrđena je izuzetna saradnja crnogorske policije sa Interpolom, a posebno je pohvaljen doprinos crnogorske policije ažuriranju Interpolovih baza podataka, kao i aktivno učešće naše policije u projektima koje je inicirao Generalni sekretarijat Interpola.

Štok je istakao da Crna Gora postiže odlične rezultate u odnosu na kvalitet razmijenjenih informacija, čime je potvrdila spremnost da bude uključena u globalnu zajednicu agencija za sprovođenje zakona na svim nivoima, počevši od primjene nove tehnologije do brze razmjene podataka, pa time ima ključnu ulogu u operacijama lociranja i hapšenja međunarodnih bjegunaca, te značajno doprinosi suzbijanju međunarodnog organizovanog kriminala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније