Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 05. 2019. 12:22 >> 12:38

U OKVIRU PROGRAMA PARTICIPACIJE

UNESCO podržao tri projekta u Crnoj Gori

Posredstvom Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, generalna direktorka UNESCO Odri Azule, odobrila je 62.300 američkih dolara za realizaciju tri projekta u Crnoj Gori, u okviru ciklusa Programa participacije 2018-2019.

Odobren je projekat JP Nacionalni parkovi Crne Gore "Mi za prirodu – Priroda za nas", u iznosu od 25.000 dolara za realizaciju projekta usmjerenog na nabavku opreme za prevencije požara i jačanje svijesti o značaju šumskih ekosistema, na teritorijama nacionalnih parkova Biogradska gora i Durmitor.

Kako se navodi u saopštenju, projekat NVO Nova – Centar za feminističku kulturu, pod nazivom "Nematerijalna kulturna baština žena Crne Gore – transformativni potencijali", podržan je u iznosu od 17.600 dolara, a usmjeren je na izgradnju ljudskih/stručnih kapaciteta za razumijevanje i implementaciju novih pristupa ovom nasljeđu, u kontekstu politike rodne ravnopravnosti i održivog razvoja, te na ohrabrivanje zainteresovanih strana da razviju i implementiraju rodne transformativne politike zaštite i prezentacije kulturnog nasljeđa u duhu dokumenata i standarda UNESCO.

Projekat "Štampano kulturno nasljeđe Crne Gore – novi kreativni mehanizmi promocije i valorizacije”, NVO Zone kulture, podržan je u iznosu od 20.200 dolara.

Cilj projekta je formiranje integrisanog i održivog mehanizma upravljanja i valorizacije štampanog nasljeđa Crne Gore.

Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO, u skladu sa preduzetim obavezama u pogledu realizacije konkursa za Program participacije koji UNESCO raspisuje svake druge, prijavila je šest projekata koji su zadovoljili kriterijume za prijavu propisane od UNESCO za ciklus 2018-2019. godina, od kojih su za sad potvrđena tri navedena.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније