Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 05. 2019. 15:05 >> 15:09

TURSKE DIPLOMATE U TIVTU

Više investicija i stipendije za studije u Turskoj

Ambasadorka Turske Songul Ozan sa saradnici najavila je danas tokom posjete Opštini Tivat, da je ta zemlja zainteresovana za stipendiranje studenata iz Crne Gore i pozvala mlade Tivćane da prisustvuju prezentaciji te ponude iduće sedmice.

Ona je istakla činjenicu da sve više studenata iz CG studira u Turskoj, te da će nastojati da se taj trend nastavi.

Delegaciju Turske u kojoj su pored ambasadorke bili i Fatma Derja, savjetnica za trgovinske odnose i Kadir Kajnar, koordinator za religijske odnose, dočekali su predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac, potpredsjednici Dejan Maslovar i Ilija Janović, i predsjednik SO Ivan Novosel.

Uz podsjećanje da pored savezništva u NATO alijansi, dvije zemlje imaju prijateljske i političke odnose, na sastanku je istaknuta značajna privredna i ekonomska saradnja, te sve veće interesovanje turskih investitora za poslovanje u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Tivat, predsjednik Kusovac je predložio povezivanje i intenziviranje saradnje turskih i preduzetničkih udruženja iz Tivta.

"Najveći strateški investitori posluju u Tivtu što nas čini značajnom turističkom, nautičkom i investicionom destinacijom, a učvršćivanje veza naših i preduzetnika Turske bi moglo da rezultira zajedničkim interesima", dodao je Kusovac.

Ambasadorka Turske je ocijenila da su investitori iz te zemlje posebno aktivni na ovom području i u Tivtu.

"Želimo da unaprijedimo te napore i povećamo investicije. Podržavamo projekte koji će biti održivi i dati doprinos crnogorsko-turskoj ekonomiji", ocijenila je Ozan.

Potpredsjednik Maslovar je naglasio spremnost opštinske administracije da pomogne turskim preduzetnicima kroz efikasno rješavanje administrativnih procedura za osnivanje firmi. Predsjednik SO Novosel podsjetio je da su ulaganja turskih investitora sve veća i da je u protekloj deceniji taj obim iznosio 160 miliona eura.

Ocijenivši da je Tivat jako lijep i čist grad, što znači da je nivo lokalnih usluga koje se pružaju građanima jako visok, ambasadorka je čestitala predsjedniku i njegovim saradnicima.

"Nije u pitanju samo priroda, već i dobar rad vaše uprave. Moramo istaći da Crna Gora ima predivnu prirodu. Vaše destinacije – Tivat, Budva i Kotor su veoma popularne u Turskoj, mnogi žele da ih posjete, a ove destinacije su veoma popularne i na društvenim mrežama", navela je Ozan dodajući da se za Crnu Goru odlučuje i najveći procenat turista iz srednje i visoke klase iz Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније