Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

15. 05. 2019. 16:06   >>  16:10 5

KNEŽEVIĆ

Depozite Aerodroma sam ugovarao sa Brajovićem

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kaže da je pritvaranje bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i hapšenje Dijane Zečević nastavak maltreiranja njegovih prvih saradnika i zaposlenih u Atlas Grupi.

“Dobio sam informaciju iz tužilaštva da su Nikolić i Zečević, koji su neosporni profesionalci i časni ljudi, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci”, poručio je Knežević.

Knežević navodi da Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017. godine.

“On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla. Nakon posljednjeg depozita došlo je do sukoba direktora Aerodroma CG Danila Orlandića i Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika SD, partije u kojoj je i Orlandić”, tvrdi Knežević u izjavi za medije.

Kaže i da je direktno sa Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma CG u Atlas banci.

“Zauzvrat, zatvorili smo mu sve kredite koje je imao u Atlas banci, u tu svrhu sam sa njim dogovorio da mu moji prijatelji plate plac u Bjelopavlićima po višestruko većoj cijeni od realne. Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije”, navodi Knežević u izjavi.

Advokati Atlas Grupe će, kako je naveo Knežević, protiv Brajovića podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije, a sva dokumentacija i evidencija vezana za depozite Aerodroma CG biće, kako najavljuje, predata tužilaštvu.

“Prema onome što čujem, u SD-u mnogi žele da marginalizuju Brajovića. To je njihova stvar, ali je neprihvatljivo da to rade preko leđa drugih ljudi i tužilaštva, koje proganja ljude koji sa bilo kakvim malverzacijama nemaju ništa", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније