Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

15. 05. 2019. 12:23 >> 12:28

REGIONALNA KONFERENCIJA U BUDVI

Izgradnja integriteta i prevencija korupcije prioritet

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović i zamjenik direktora Centra za integritet u sektoru odbrane Kraljevine Norveške (CIDS) Tore Kvolvik, otvorili su danas u Budvi regionalnu konferenciju povodom početka implementacije norveškog projekta "Izgradnja integriteta na Zapadnom Balkanu".

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva odbrane, izgradnja integriteta i prevencija korupcije, kao neraskidivi dio dobrog upravljanja, predstavljaju jedan od prioriteta u radu.

Ivanović je istakao da je Ministarstvo odbrane prepoznalo izgradnju integriteta kao značajno područje rada za jačanje državnih institucija.
On je naveo da je Ministarstvo odbrane čvrsto opredijeljeno da nastavi sa daljim jačanjem svojih kapaciteta u ovom domenu, ali i da stečena znanja i iskustva razmjenjuje sa saveznicima i partnerima.

Kvolvik je naglasio da izgradnja i jačanje integriteta predstavlja izazov svakog savremenog društva. Dodao je da se CIDS bavi promocijom i unapređenjem profesionalnog integriteta i dobrog upravljanja u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Aktivnosti obuhvataju organizaciju obuka koje su usmjerene ka izgradnji neophodnih kapaciteta, podizanja svijesti o integritetu i smanjenju rizika za nastanak korupcije. U određenim zemljama, takođe realizuju i projekte u saradnji sa ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova.

Tema jednodnevne konferencije je unapređenje saradnje sa CIDS-om u kontekstu nastavka projektnih aktivnosti u Crnoj Gori i zemljama regiona i Alijanse. Predstavnici zemalja učesnica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Norveška) su na konferenciji razmijenili iskustva i naučene lekcije iz oblasti izgradnje i jačanja integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti, kao i planove za buduće aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније