Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

14. 05. 2019. 14:40   >>  14:41

U MA ZADOVOLJNI

Povećan broj putnika za prva četiri mjeseca

Iz Montenegro airlinesa su saopštili da su u prva četiri mjeseca ove godine, prevezli 130.010 putnika u sve tri kategorije saobraćaja - redovnom, čarter i kod-šer uz ostvarena 1.824 leta, što je za 7,5 hiljada putnika više nego u istom periodu prošle godine.

"U odnosu na rekordnu 2018. godinu, to je 7,5 hiljada putnika više, odnosno 112 letova više. Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 61 odsto, što je za tri odsto više u odnosu na prošlu godinu. Rast svih pomenutih parametara je posljedica optimalne komercijalne strategije i odgovornog planiranja resursa i troškova, što se pozitivno odrazilo i na poslovni rezultat za prva četiri mjeseca" napominju u MA.

Destinacije koje su bilježile najveći rast prevezenih putnika u posmatranom periodu su ka/iz Beograda, gdje je prevezeno 3.000 putnika više u odnosu na 2018. godinu, ka/iz Rima i Pariza, gdje se bilježi rast od 1.441, odnosno 1.448 putnika, kao i ka/iz Ljubljane, gdje je broj putnika povećan za 1.146.

Iz MA napominju da je Montenegro erlajnz ove godine mjesec dana ranije počeo saobraćati ka Sankt Peterburgu, Lajpcigu, Londonu i Minhenu, a od 5. maja je uveo u redovan saobraćaj Hanover, petu destinaciju u Njemačkoj.

"Proširenje perioda letjenja za navedene destinacije daje i značajan doprinos produženju ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori. U prilog navedenom govore i ostvareni rezultati za april kada je prevezeno 42.136 putnika uz realizovanih 569 letova. To je 3 i po hiljade više putnika, odnosno 55 više letova u odnosu na prošlu godinu" ističu u MA.

Kako se dodaje, kompanija će u toku predstojeće sezone saobraćati ka 30-ak destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, a cilj im je da u toku godine prevezu više od 660.000 putnika.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније