Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

12. 05. 2019. 15:55   >>  21:15 5

MUSTAFIĆ

Sezonski angažovano 3,5 hiljada nezaposlenih

Od početka godine više od 3,5 hiljada nezaposelnih sa evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) zaposleno je na sezonskim polovima. To je za Dnevnik, kazao direktor Zavoda za zapošljavanje, Suljo Mustafić navodeći da je toj statistici snažan doprinos dala nacionalna kampanja "Zaposlimo domaće-Da Crna Gora radi". Mustafić očekije da će na sezonskim poslovima sa Zavoda ove godine biti angažovano 11 hiljada radnika.

"Trenutno imamo angažovanih oko 3,6 hiljada lica sa naše evidencije, domaćih radnika u sezonskom zapošljavanju na primorju što je značajan podatak ako ga uporedimo sa prošlom godinom da je u ovo vrijeme bilo oko 1,8 hiljada, znači nekih dvostruko više ih ima ove godine. Ono što je naš cilj i namjera da kroz kampanju 'Zaposlimo domaće da Crna Gora radi' jeste upravo to da se obezbijedi i što veći broj kvalitetne radne snage", kazao je Mustafić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније