Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

10. 05. 2019. 19:36   >>  19:35

DOBAR POSLOVNI POTEZ

Titova vila u Igalu interesantna turistima iz cijelog svijeta

Od 1976. kada je sagrađena vila "Galeb" ili kako je češće nazivamo Titova vila je u sastavu Instituta Igalo. Poslije mnogo godina u kojima je to zdanje bilo zatvoreno, nedostupno javnosti i prilično zanemareno, za posjete zainteresovanih otvoreno je u junu 2014. godine. Pokazalo se to kao dobar poslovni potez – vila je interesantna posjetiocima iz cijelog svijeta.

Alen Filipović koji organizuje posjete i brine o gostima ovog i dalje lijepog kompleksa kaže da je posjeta dobra i sada kada su obilasci organizovani samo petkom od 13 i 30. Krajem maja i početkom juna posjete su planirane čak četiri puta sedmično.

Broj onih koji požele da obiđu Titovu vilu stalno raste – lani je bilo između četiri i pet hiljada posjetilaca.

Oni zaista dolaze iz cijelog svijeta kaže Filipović, a reakcije su različite.

"Neki su nostalgični, neki spremni da ispričaju živa sjećanja na vrijeme kada je Tito bio predsjednik Jugoslavije ili na susrete sa njim. Ima tu i suza i smijeha, a posebno su sentimentalni dolasci posjetilaca iz zemalja nekadašnje Jugoslavije. Tokom obilaska sve upozoravamo da ne smiju da diraju neke predmete ili da koriste namještaj", rekao je on.

Među posjetiocima Titove vile su osim gostiju Instituta i grupe turista ali i diplomate.

Ono što mogu da vide u objektu u kome je Tito zvanično boravio četiri puta, su prostorije u kojima je sa saradnicima i gostima održavao sastanke, gledao filmove, jedan od apartmana u kojima su boravili njegovi bliski saradnici, kao i njegov i apartman njegove supruge Jovanke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније