Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 05. 2019. 08:17 >> 08:17
2

200 POTPISNIKA

Predata peticija za očuvanje krstionice

Desetine građana Tivta okupilo se juče ispred zgrade opštine, dok su njihovi predstavnici predali peticiju sa potpisima preko 200 Tivćana kojom traže da se u roku od 48 sati o rješavanju statusa krstionice na Miholjskoj Prevlaci izjasne predsjednik opštine Siniša Kusovac, predsjednik SO Ivan Novosel i OO DPS Tivat.

 

Predstavnike građana primili su predsjednik Opštine Siniša Kusovac i potpredsjednik Dejan Maslovar i saslušali njihove zahtjeve oko hitnog sazivanja sjednice lokalnog parlamenta, pokretanja inicijative prema nadležnim državnim organima i javno izjašnjavanje čelnih ljudi opštine i OO DPS "da li podržavaju ili ne podržavaju diskriminaciju i nasilje koje su državni organi počinili u ovom slučaju".

Oni su čelnim ljudima opštine prenijeli stav građana da je situacija veoma ozbiljna i da novi pokušaji policijskih organa za obezbjeđenjem uslova za rušenje krstionice mogu da eskaliraju u nešto što niko ne želi, te da na stotine vjernika danonoćno proteklih mjesec ipo čuva krstionicu, javlja Radio Tivat.

Kusovca i Maslovara upoznali su sa blagoslovom mitropolita crnogorskog primorskog Amfilohija koji je naložio da svako veče bokeljsko sveštenstvo u krstionici na Miholjskoj Prevlaci služi svetu liturgiju, i naveli da je blizu 10.000 građana Boke svih vjeroispovjesti prethodno potpisalo posebnu peticiju kojom traže obnovu manastira Svetog Arhangela Mihaila.

Obraćajući se okupljenim građanima, Slobo Bulajić je podsjetio da već 37 dana vjerni narod Tivta i Boke brani crkvu i krstionicu u njoj ne od nikakvih spoljnih neprijatelja, već od "sopstvene vlasti, koja se bori za ekonomski boljitak naroda, pošto je prethodno prodala sve što se moglo prodati".

Nakon sastanka sa Kusovcem i Maslovarom, peticiju je pred okupljenim građanima pročitao Savo Klakor.

"U slučaju da oni kojima se obraćamo pokušaju da ignorišu ili odbace našu peticiju, smatraćemo da podržavaju diskriminaciju i nasilje, te preuzimaju punu odgovornost za eventualna slična postupanja državnih organa u budućnosti", navedeno je u peticiji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније