Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

08. 05. 2019. 15:28 >> 15:28
1

REKTOR URUČIO

Počasni doktorat Miroslavu Lajčaku

Rektor Univerziteta Crne Gore prof dr. Danilo Nikolić uručio je visoko akademsko priznanje, počasni doktorat Miroslavu Lajčaku, ministru vanjskih poslova Republike Slovačke i predsjedavajućem Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju OEBS.

„Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo, u godini u kojoj naš Univerzitet obilježava 45 godina od svog osnivanja, uručiti visoko akademsko priznanje, počasni doktorat Univerziteta Crne Gore gospodinu Miroslavu Lajčaku“, rekao je rektor Nikolić.

Univerzitet Crne Gore je na 56. sjednici V saziva Senata, kako navodi rektor, podržao prijedlog Vijeća Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore da se u skladu sa Pravilnikom o dodijeli počasnih titula i drugih priznanja na Univerzitetu Crne Gore, počasni doktorat dodijeli Miroslavu Lajčaku.

„Priznajem da sam dirnut vašom izuzetnom pažnjom kojom su u meni izazvane emocije i mnoga sjećanja. Dio mog profesionalnog i ličnog života bio je vezan za vašu zemlju i neke sudbonosne trenutke vaše moderne istorije. Svi ljudi i događaji iz tog perioda će ostati zauvijek u mom sjećanju i predstavljati snažnu sponu između Crne Gore i mene“, rekao je ministar Lajčak.

Lajčak je kazao da je savremena Crna Gora danas u svijetu poznata kao uspješna zemlja, a međunarodnom zajednicom prihvaćena i kao pouzdan partner i saradnik na kojeg se može uvijek računati u rješavanju složenih problema, ne samo u regionu Zapadnog Balkana, već i šire.

"Danas osjećam kao da sam jedan od članova Univerziteta Crne Gore i vaše akademske zajednice, što me još više obavezuje da se posvetim razvoju saradnje sa Crnom Gorom i sa vašim Univerzitetom. U svoje ime, a i u ime zemlje Slovačke Republike slobodan sam da kažem da Crna Gora i u budućnosti može uvijek računati na iskreno prijateljstvo i nesebičnu pomoć Slovačke", dodao je Lajčak.

Dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Milan Marković, u ime Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, ukratko je obrazložio prijedlog za dodjelu počasnog doktorata Miroslavu Lajčaku.

„Gospodin Lajčak obavljajući značajne društvene misije u oblasti diplomatije, svojom aktivnošću, predanošću i dugogodišnjim radom, često nimalo lakim, predočio je ideje mira, integracije, ravnopravne međunarodne saradnje među državama, dijaloga, tolerancije, multuietničkog sklada. Zahvaljujući njemu razvila se dobra saradnja i prijateljski odnos Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Slovačke“, kazao je dekan Marković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније