Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2013. 11:14 >> 11:17

BERANE

Sa stomačnim tegobama 41 novi pacijent

Izabranim doktorima Doma zdravlja i hitne pomoći u Beranama, u posljednja 24 sata javio se 41 pacijent sa stomačnim tegobama, tako da se od početka epidemije do danas, 1.265 pacijenata javljalo ljekarima.

Na Dječjem odjeljenju Opšte bolnice hospitalizovano je sedmoro djecea a na Infektivnom se nalazi jedna osoba sa stomačnim problemima, starija od 14 godina.

2Klinička slika oboljelih je blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan broj oboljelih imao je tečne stolice i povišenu tjelesnu temperaturu“, saopštili su iz Doma zdravlja. 

I dalje se, kako su saopštili, sprovodi epidemiološko anketiranja građana sa stomačnim tegobama, kao i uzimanje uzoraka od pacijenata za mikrobiološku dijagnostiku, a stalna je i preporuka građanima Berana da za piće koriste flaširanu vodu, uz pojačane higijenske mjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније